DORDRECHT - 'n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Wat hulp daarbij is natuurlijk fijn. Woensdag 11 december is een opruimdag in Nieuw-Krispijn.


Aan de Waldeck Pyrmontweg komt een speciale container te staan waarin bewoners van die wijk hun grof afval kwijt kunnen. Ook is er een mini-milieustraat en zijn er afvalcoaches aanwezig. Voor de kinderen is er een voetbalactiviteit. De opruimdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.
Deze opruimdag houden we in 2020 in alle wijken in West: Crabbehof, Krispijn en Wielwijk. Kijk voor de data op: www.dordrecht.nl/schonestad.

Extra acties

De opruimdag is een van de acties om wijken schoner te maken. Iedere dag verwijderen het Buurt Service Team en HVC dagelijks afval dat naast de ondergrondse containers staat. Door deze extra inspanningen zien de wijken er al schoner uit. In 2020 volgen nog meer acties tegen zwerfvuil, zoals de inzet van extra handhavers. Ook zoeken we de samenwerking met woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie. Voor de langere termijn werken we met onze afvalpartners aan gedragsverandering.
En natuurlijk heeft iedere bewoner hierin een eigen rol: 'n Schone straat … je hebt het zelf in de hand'.