DORDRECHT - Wethouder Chris van Benschop opent op vrijdag 1 september om 14.00 uur de 'buitententoonstelling' Oudroze op het trottoir langs de Spuiboulevard bij het Stadskantoor.


Oudroze draait om de levensverhalen van LHBTI-ers van zeventig jaar en ouder. Iedereen is welkom bij de opening. Het belooft een vrolijke bijeenkomst te worden. Zo is er zang van een 'roze' koor uit Rotterdam en gaan er roze koeken rond.

Rondreizende tentoonstelling

Oudroze is een eerbetoon aan de eerste generatie openlijk homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI+). Opgroeiend in een andere tijd baanden zij de weg voor de jongere generaties. Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans sprak en fotografeerde een aantal van hen. De foto's en hun verhalen verwerkte hij op vijftien panelen. Samen met stichting Open Mind maakte hij hiervan een rondreizende tentoonstelling.

Regenbooggemeente

De tentoonstelling past bij waar Dordrecht als regenbooggemeente voor staat: Iedereen moet in deze stad zichzelf kunnen zijn. Het onderwerp seksuele- en genderdiversiteit maken wij bespreekbaar. Oudroze is tot en met 22 september in Dordrecht te zien.