DORDRECHT - Rijkwaterstaat voert vanaf januari 2022 groot onderhoud uit aan het fietspad van de Papendrechtsebrug. Hiervoor is het helaas nodig het fietspad van 31 januari tot 30 april helemaal af te sluiten. Dagelijks maken zo'n 3.500 fietsers gebruik van deze brug, waaronder veel scholieren en mensen die naar hun werk moeten. De afsluiting levert voor hen veel overlast en vertraging op. De gemeente is blij dat brug wordt aangepakt, maar we willen wel graag dat er een goed en gratis alternatief komt voor deze fietsers.


Een mogelijke tijdelijke oplossing is een gratis veerpont tussen Dordrecht en Papendrecht ter hoogte van de brug. Rijkswaterstaat probeert dit mogelijk te maken. We hopen dat daar snel duidelijkheid over komt. Ook met een veerpont zal de reis voor fietsers wat langer duren. Helaas is enige vertraging onvermijdelijk.

Tijdelijk fietspad niet veilig

Rijkswaterstaat heeft ook onderzocht of het mogelijk is om van één autorijstrook op de N3 een tijdelijk fietspad te maken. Helaas kan dit niet op een veilige manier. Ook komen door verwachte filevorming de aanrijtijden van de hulpdiensten in de knel. Dit vindt de gemeente heel jammer, voor de fietser zou een tijdelijk fietspad op de rijbaan de beste oplossing zijn geweest. Maar veiligheid is uiteindelijk doorslaggevend.

Zodra er meer duidelijk is over de tijdelijke oplossing informeren wij u hierover. Fietsers kunnen sowieso gebruik maken van de bestaande verbindingen via de Waterbus en de Baanhoekbrug.

Waarom onderhoud?

Wie vaker het fietspad gebruikt, weet dat het wegdek in slechte staat is. Er is dringend onderhoud nodig. De houten draagbalken moeten worden vervangen. Ook de stalen oplegpunten hebben onderhoud nodig. Het fietspad krijgt een nieuwe rode asfaltlaag. Het onderhoud aan de brug vindt plaats vanaf het water.

Vragen?

Heeft u vragen over de afsluiting dan kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat. Door te bellen naar 0800-8002 of een email te sturen naar: 0800WNZ@rws.nl.