DORDRECHT - De werkzaamheden voor het waterstofstation bij het BP tankstation aan de Laan der Verenigde Naties gaan goed. De aannemer verwacht een aantal dagen eerder klaar te zijn.


De werkzaamheden zijn tussen 20.00 – 6.00 uur en duren nog tot en met de nacht van 5 op 6 augustus.

Avond en nacht

De nachtelijke hei- en trilwerkzaamheden zorgen voor overlast, dit is erg vervelend voor omwonenden. Vanwege veiligheid vinden de werkzaamheden in de avond en nacht plaats. Tijdens het werk sluit de aannemer de Laan der Verenigde Naties voor een deel af.

Planning

Aannemer GMB heeft vorige week alle heiwerkzaamheden afgerond en is begonnen met intrillen van de damwanden. Het intrillen duurt niet tot 10 augustus, maar tot en met de nacht van 5 op 6 augustus. De werkzaamheden zijn daardoor eerder klaar dan gepland. Overlast? Doe een melding via de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Eerste waterstofstation

Bij het huidige BP-tankstation aan de Laan der Verenigde Naties bouwen we het eerste waterstofstation in Dordrecht. Een waterstofstation is een tankstation waar waterstof getankt kan worden. Dit is een duurzame brandstof voor bussen, vrachtauto’s en personenauto’s. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023. Met dit waterstof tankstation zetten we een belangrijke stap in de richting van een groene en duurzame samenleving.