DORDRECHT - Van maandag 25 september tot en met donderdag 5 oktober brengt aannemer Gebr. Van Kessel B.V. asfalt aan op de Krispijnseweg. In deze periode is de weg helemaal of voor een deel afgesloten.


Zo kan de aannemer de Krispijnseweg asfalteren tussen de Van Baerlestraat en de nieuwe rotonde bij de Brouwersdijk. Daarvoor sluiten we dit deel 3 dagen af voor verkeer. In overleg met de ondernemers hebben we gekozen voor deze korte maar ingrijpende actie.

Krispijnseweg tussen Van Baerlestraat en Hugo de Grootlaan

Maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september werkt de aannemer tussen de Van Baerlestraat en Hugo de Grootlaan. Hierbij is het voor het verkeer wel mogelijk om de stad in te rijden. Voor verkeer ‘stad uit’ geldt een omleiding. De Van Baerlestraat is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Krispijnseweg tussen Krispijnsetunnel en kruising Van Baerlestraat

Direct daarna op vrijdagavond 29 september om 20.00 uur sluit de Krispijntunnel tot en met de kruising Van Baerlestraat voor al het verkeer. Dit duurt tot en met maandag 2 oktober 06.00 uur. Stedin gebruikt deze afsluiting om hun werk af te maken op het kruispunt met de Hugo de Grootlaan.

Krispijnseweg tussen kruising Van Baerlestraat en rotonde Brouwersdijk

Dinsdag 3 oktober gaat vanaf 06.00 uur in de ochtend de hele Krispijnseweg dicht tussen de kruising Van Baerlestraat en de rotonde Brouwersdijk. In 3 dagen tijd brengt de aannemer alle asfaltlagen aan. Dit geldt voor de rode fietsstroken en de weg voor de auto’s. Als alles volgens plan gaat, kan donderdagmiddag 5 oktober het verkeer weer over de nieuwe Krispijnseweg.

Kruising Mauritsweg – Bosboom Toussaintstraat

Maandag 9 oktober start het werk op de kruising Mauritsweg – Bosboom Toussaintstraat. Dit is de laatste fase van het werk op de Krispijnseweg. Het werk aan de kruising duurt tot en met maandag 6 november.

Groenvakken

De groenvakken, die extra zijn aangelegd, worden in het najaar gevuld met vaste planten, heesters en een enkele boom. Op de kruisingen met grotere wegen komen vaste planten. Die zorgen voor extra kleur en dragen bij aan de biodiversiteit. In de andere plantvakken komen heesters die op verschillende momenten in het jaar bloeien. Het extra groen zorgt voor verkoeling in de zomer. En neemt meer regenwater op wat daardoor niet in het riool komt.

App Krispijnseweg

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt aan de Krispijnseweg? Download dan de app Krispijnseweg in de Playstore of de Appstore.