DORDRECHT - Komende periode rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.


Door de werkzaamheden aan het 3de spoor is de Betuweroute van zaterdag 18 tot en met donderdag 30 april gedeeltelijk buiten gebruik.

Wat betekent dit voor de omgeving?
Dit betekent dat komende periode meer goederentreinen via Dordrecht rijden richting het zuiden en de Brabantroute. De omgeving kan hierdoor met meer geluid en trillingen te maken krijgen.

Meer informatie
De werkzaamheden aan het 3de spoor in Duitsland zijn in 2016 begonnen en duren nog een aantal jaar. De komende jaren wordt daarom vaker het goederenvervoer richting Duitsland via de Brabantroute omgeleid. Heeft u een vraag of een klacht? Bel dan 0800 - 7767245, elke werkdag tussen 8.00 en 18.30 uur (en 24/7 voor urgente meldingen). Meer informatie vindt u op de website van ProRail.