DORDRECHT - Nog nooit in een elektrische auto gereden, maar wel nieuwsgierig hoe dat nou is? Kom dan woensdag 18 september tussen 10.00 en 16.30 uur naar het Achterom. Samen met de ANWB organiseert de gemeente een kleine infomarkt over duurzaam vervoer. Ook kunt u een proefrit maken in een elektrische auto.

Op de infomarkt staan verschillende Dordtse ondernemers en organisaties die bezig zijn met duurzaam vervoer. Zoals Stroomlijn, de fietsersbond, Ames, PostNL en ParknCharge. Zij beantwoorden graag uw vragen en geven u meer informatie over duurzaam vervoer.

Elektrisch rijden

Ook de ANWB is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over elektrisch rijden. Wilt u zelf een proefrit maken? Meld u dan aan via www.anwb.nl/proefrijden.

Duurzaam vervoer

In de Drechtsteden is afgesproken om stapsgewijs te stoppen met het gebruik van benzine en diesel. We gaan over op schone auto's, bussen en ander voertuigen die geen CO2 uitstoten en ook bijdragen aan een schone lucht in de stad. In 2050 moeten alle vervoersmiddelen in de regio gebruik maken van schone brandstoffen. Met dit evenement wil de gemeente Dordtenaren kennis laten maken met duurzaam vervoer en elektrisch rijden.