DORDRECHT - De Paddenstoel, het gratis peuterbadje in het Wantijpark, gaat maandag 22 juni 2020 weer open. Bezoekers moeten zich wel aan de coronamaatregelen houden om besmetting te voorkomen.


Het badje gaat elk jaar open voor publiek als het weer zonnig tot half bewolkt en rustig is en als de temperatuur boven de 22 graden ligt. Het badje is voor kinderen tot 12 jaar en is open tot 1 oktober 2020 van 09.30 tot 19.00 uur. Elke dag wordt het badje gevuld met vers schoon water.

Coronamaatregelen
Iedereen wil gezond blijven. De gemeente heeft daarom rondom het badje maatregelen genomen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Zo hebben medewerkers op het gras rondom het badje witte cirkels getekend. Daarmee wordt het voor gezinnen gemakkelijker gemaakt om minimaal 1,5 meter afstand te houden. Ook op de rand van het badje zelf zijn strepen aangebracht die helpen om een veilige afstand te houden. Ouders van kleinere kinderen mogen met hun kind in het water, maar alleen als zij tussen elkaar 1,5m afstand kunnen bewaren. Als het door drukte niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, moeten ouders wachten tot het wel mogelijk is. Kinderen kunnen ook spelen in de speeltuin.

De gemeente verwacht dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zal op de naleving van de regels handhaven. Als mensen zich niet aan de regels houden, zal de gemeente het badje weer sluiten.