DORDRECHT - De hoge waterstanden rondom het eiland van Dordrecht zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zijn weer op het normale niveau en op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

Voor vanavond verwacht Rijkswaterstaat nog een waterstand van 1,63 meter boven NAP tussen 18.20 en 18.40 uur. Daarna daalt het water verder.

Verhoogde waterstanden zijn nog altijd mogelijk de komende tijd. Het hoogwaterseizoen duurt van oktober tot april. Het water in de rivier kan opnieuw stijgen. Als dat het geval is, informeren wij hierover weer.

Terugblik
Het water steeg maandag 10 februari uiteindelijk hoger dan de verwachting aangaf. Mede door de hoge windkracht- en richting stroomde het water daardoor verder de kades op. Aan het begin van de avond is besloten om zandzakken te brengen, omdat de verwachting was dat het water op dinsdagochtend nog hoger zou staan dan maandag. Uiteindelijk is dat uitgebleven. Ook dinsdagavond liep een aantal kades weer onder.

Zandzakken
Wanneer u gebruik heeft gemaakt van zandzakken, dan mag u deze houden voor bijvoorbeeld een volgende periode van hoogwater. Let op: bewaar de zakken op een donkere plek, van langdurig direct zonlicht droogt de stof uit waardoor de zakken kunnen scheuren.

Inleveren
Als u de zandzakken niet wilt houden dan kunt u de zandzakken weer inleveren op de plaatsen waar ze vertrekt werden. Dat kan tot donderdag 13 februari op volgende locaties:

  • hoek Boomstraat/ Taankade
  • hoek Roobrug/ Nieuwe Haven
  • hoek Leuvebrug/ Voorstraat

Parkeren
Nu er geen hoogwater meer is, kunt u uw auto weer op de gebruikelijke plek parkeren. Parkeren in een andere vergunningzone is niet meer toegestaan. Handhaving gaat hier weer op controleren.

Meer informatie
Op www.dordrecht.nl/hoogwater staat uitgebreide informatie over hoogwater in Dordrecht. Woont u in buitendijkse gedeelte van de binnenstad? Dan is de hoogwatermailservice voor u interessant. Wij informeren u dan als het hoogwater wordt. Aanmelden voor de hoogwatermailservice kan op deze website.