DORDRECHT -Rijkswaterstaat start donderdag 6 augustus met het groot onderhoud van de N3. Aannemer Boskalis begint donderdagavond om 22.00 uur met het eerste deel van de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. De Papendrechtsebrug is dan tot maandagochtend 5.00 uur dicht voor alle verkeer.

De N3 is in augustus 4 lange weekenden dicht van donderdagavond tot maandagochtend. De afsluiting is in beide richtingen tussen de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Merwedestraat. Verkeer op de snelweg rijdt dan om via de A15 en A16. Fiets- en voetpaden blijven open. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak rijden.

Minder rijstroken
De aannemer werkt in fases. Dit houdt in dat elke keer een stuk van de N3 wordt aangepakt. Delen van de N3 zijn alleen tijdens een aantal (lange) weekenden helemaal afgesloten. Op overige dagen blijft de N3 in beide richtingen open. Wel met minder rijstroken, wegversmallingen en een lagere maximumsnelheid. Houd rekening met extra reistijd.

Wantijbrug
Rijkswaterstaat werkt nog tot begin november aan de Wantrijbrug. Dit valt voor een deel samen met het werk aan de N3. In augustus is de brug 12 keer 's nachts afgesloten voor alle verkeer tussen 21.00 en 5 uur. Het gaat om de volgende doordeweekse nachten: 3, 4, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 en 31 augustus. De N3 is dan in beide richtingen dicht tussen de Merwedestraat/Baanhoekweg en de Provincialeweg. De omleidingsroute gaat via de A15 en A16. In september is de Wantijbrug nog eens 14 nachten dicht.

Planning september
In september start de volgende fase van het groot onderhoud. De aannemer gaat dan aan de slag op het deel tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg. Er blijven 3 rijstroken open. 2 richting A15 (Papendrecht) en 1 richting A16 (Breda). De weg is wel versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70km per uur. De op- en afritten blijven zoveel mogelijk open. Om het werk op dit deel voor te bereiden, is de N3 een weekend afgesloten. Van vrijdagavond 4 september tot maandagochtend 7 september is de N3 dicht tussen de Merwedestraat en de A16. Ook alle op- en afritten zijn dan afgesloten. Verkeer rijdt dan om via de A15 en A16.

Blijf op de hoogte
Het groot onderhoud aan de N3 duurt tot eind 2021. De volledige planning en meer informatie is te vinden op de website N3werkzaamheden.nl. Een actueel overzicht van de verkeerssituatie vindt u op Dordrecht Onderweg. Hierop vindt u ook informatie over andere werkzaamheden in Dordrecht.