DORDRECHT - Tocht het in uw huis? Is uw woning 's winters moeilijk warm te krijgen? Schrikt u elke maand weer van de gas- en lichtrekening? Energiecoaches van Stichting Drechtse Stromen begonnen zaterdag 12 september met de eerste buurtactie in Crabbehof. Deze vrijwilligers geven bewoners tips om gemakkelijk energie te besparen.

Veel kunt u al zelf doen: tochtstrippen en radiatorfolie plaatsen, kiezen voor ledlampen en waterbesparende kraan. En natuurlijk korter douchen, de kachel op tijd lager voor het slapen gaan, deuren en gordijnen dicht. Zo kunnen kleine aanpassingen in huis al veel energiebesparing, comfort en geld opleveren.

Buurtacties
Met de buurtacties gaan de energiecoaches de wijk in voor vragen en advies over energiebesparen. Bewoners uit Crabbehof krijgen van de gemeente een brief over de buurtacties. Daarmee kunnen ze een waardebon ophalen bij de energiecoaches. Een stimulans om zelf energiebesparende maatregelen te kopen. Dit is onderdeel van de landelijke aanpak Regeling Reductie Energiegebruik.

Inloopspreekuur en workshop
De energiecoaches zijn komende weken nog meer actief in Crabbehof. Ze houden inloopspreekuren en een workshop over energie besparen. Buurtbewoners kunnen terecht voor vragen en advies. De energiecoaches komen ook graag bij mensen thuis om een persoonlijk plan te maken voor de woning. Bewoners krijgen advies hoe ze hun woning stap-voor-stap klaar kunnen maken om in de toekomst zelfs zonder aardgas te kunnen wonen.

Besparingstips
Wilt u ook tips om thuis energie te besparen? Download de folder Slim energie besparen. Op www.drechtsestromen.net/besparen staan meer tips om snel energie te besparen.

Zelf aan de slag als energiecoach? Meld u aan bij Drechtse Stromen via secr@drechtsestromen.net.