DORDRECHT - Hoera, het is woensdag Nationale Kraanwaterdag! Op basisscholen en bso’s is dan volop aandacht voor kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Leerlingen leren waarom water belangrijk is voor het lichaam.

Wethouder Rik van der Linden opent de Kraanwaterdag vanmorgen op basisschool de Regenboog in Dordrecht. 's Middags opent wethouder Stam een natuurspeeltuin op de Staart. Daar zijn veel leuke wateractiviteiten te doen.

Gezonde gewoonte
Water uit de kraan is gezond, bevat geen calorieën en laat je hele lijf beter werken. Met voldoende vocht ben je frisser en alerter en heb je een betere concentratie. Daarbij behoort het Nederlandse kraanwater tot het beste van de wereld! Om dat onder de aandacht te brengen organiseren alle drinkwaterbedrijven jaarlijks de Kraanwaterdag.

Actief programma
In de ochtend geeft wethouder Rik van der Linden samen met Evides Manager Mark Wehrung het startsein van Kraanwaterdag. Onder begeleiding van DJ Remy starten leerlingen van basisschool de Regenboog de dag samen met Evides-mascotte Evi dansend op het kraanwaterlied. Verder zijn er kraanwaterlessen en is een diëtiste aanwezig. De spelotheek zorgt voor spelletjes rondom het thema water. De leerlingen sluiten de ochtend af met een gezonde lunch.

's Middags opent wethouder Marco Stam de nieuwe natuurspeeltuin op de Staart. Ook zijn er allerlei sportieve, creatieve en leerzame wateractiviteiten. Hier dragen veel partijen aan bij: Evides, GGD Zuid-Holland-Zuid, gemeente Dordrecht, Dordt Sport en Toppie en partners.

Nationale Kraanwaterdag
Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde leefstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. De Nationale Kraanwaterdag is om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is.

Meer weten? Kijk op www.kraanwaterdag.nl.