DORDRECHT - Zonnepark Amstelwijck is een nieuw zonnepark in Dordrecht. Vanaf oktober leveren de 11.500 zonnepanelen voldoende energie om jaarlijks 1.500 huishoudens van groene stroom te voorzien. Inwoners van Dordrecht kunnen meeprofiteren van het zonnepark.

Naast het opwekken van duurzame energie zorgt het zonnepark ook voor een vermindering van CO2-uitstoot die gelijk staat aan de uitstoot van bijna 700 auto’s. De aanleg van zonneparken helpt mee om Dordrecht in 2050 als stad energieneutraal te laten zijn.

Inwoners kunnen meedoen

Als inwoner van Dordrecht kunt u meedoen met zonnepark Amstelwijck. U kunt investeren in obligaties met een vaste rente. Zo profiteert u mee van de opbrengsten van het zonnepark. Kijk voor meer informatie op www.zonamstelwijck.nl.

Energiecoöperatie Dordrecht

Zonnepark Amstelwijck is een initiatief van Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC. Het doel van ECD is om de ontwikkeling en het gebruik van duurzame energie in Dordrecht te stimuleren. Een ander project van ECD is zonnepark Crayestein, dat eerder dit jaar in gebruik werd genomen.