DORDRECHT - Gemeente Dordrecht nodigt iedereen uit voor een kleurrijke vuurwerkshow boven het Drierivierenpunt. Zo luiden we samen 2023 in. De vuurwerkshow is op 1 januari 2023 om 00:00 uur te zien vanaf De Merwekade en het Groothoofd.


Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is de vuurwerkshow bij het Drierivierenpunt tijdens Oud en Nieuw al twee jaar op een rij niet door gegaan. Dit jaar kan de vuurwerkshow gelukkig weer doorgaan.

Wanneer? De nacht van 31 december 2022 en 1 januari 2023
Hoe laat? 12 uur 's nachts
Waar? Te zien vanaf de Merwekade en het Groothoofd

Vuurwerkvrije binnenstad

In Dordrecht zijn een aantal vuurwerkvrije zones. Bijvoorbeeld terreinen van scholen, ziekenhuizen, parken en verzorgingshuizen. Onze mooie binnenstad is dit jaar ook vuurwerkvrij. De binnenstad wordt begrenst door de Oude Maas, Noord, Beneden Merwede en Wantij, de Riedijkshaven, Spuihaven en Kalkhaven.

Overlast melden?

Heeft u (over)last van vuurwerk? Meld dit dan bij de politie via telefoonnummer 0900 8844. Zij kunnen iets doen als zij de daders op heterdaad betrappen.

Dat is bij vuurwerk best lastig. U helpt de politie als u bij uw melding zegt:

  • Waar het vuurwerk wordt afgestoken;
  • Hoe de persoon eruit ziet.

Voor het tegengaan van illegale handel en opslan van vuurwerk is uw hulp ook belangrijk. Ziet u grote hoeveelheden illegaal vuurwerk? Maak er dan melding van:

  • Bij de politie via 0900 8844
  • Bij de gemeente via 14 078
    (maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur open)

Illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk is vuurwerk dat niet voldoet aan de Nederlandse wetgeving of is illegaal ingevoerd. In Nederland is illegaal vuurwerk niet alleen verboden om te kopen of te verkopen, maar men mag het ook niet in bezit hebben, opslaan, vervoeren of afsteken. Het bezit ervan kan woningsluiting en een strafblad tot gevolg hebben.

Inleveractie illegaal vuurwerk

Voorkom woningsluiting en/of strablad en lever illegaal vuurwerk in. Op 23 december 2022 kan je illegaal vuurwerk inleveren tussen 13:00 en 16:00 uur op de grote parkeerplaats van FC Dordrecht. Ingang via de Provincialeweg/Reeweg Oost.

Meldpunt illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Heeft u het vermoeden dat iemand illegaal vuurwerk opslaat of verhandelt? Maak hier dan een melding van. U kunt ook anoniem een melding maken van illegaal vuurwerk. Een melding maken kan via het telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vreugdevuren

Vreugdevuren zijn sinds 2019 verboden in de hele stad. Heeft u ondanks het verbod toch last van een vreugdevuur in uw buurt? Meld dit aan de politie via het algemene nummer 0900-8844. Of meld het anoniem via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800 - 7000.