DORDRECHT - Van vrijdag 4 september 21.00 uur tot maandag 7 september 05.00 uur is de N3 in beide richtingen dicht. De weg is afgesloten tussen de Merwedestraat en de A16. Ook zijn alle toe- en afritten afgesloten.


De aannemer start vrijdag om 20.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De N3 is om 21.00 uur helemaal dicht.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat werkt vanaf september in vier fases op het Dordtse deel van de N3. Het verkeer kan tijdens het werk wel over de N3 blijven rijden. Er zijn minder rijstroken en u mag maximaal 70 kilometer per uur rijden. Aankomend weekend wordt de N3 tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg aangepast naar deze nieuwe situatie. Ook werkt Rijkswaterstaat aan het balanceren en testen van de Wantijbrug.

Bereikbaarheid

De omleidingsroute voor doorgaand verkeer is via de A16 en A15. Nood- en hulpdiensten kunnen wel over de N3 rijden. Fiets- en voetpaden langs de N3 zijn open. Op de Wantijbrug staan borden die fietsers en voetgangers over één kant van de brug sturen. Het openbaar vervoer rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.
Verkeer in Dordrecht heeft tijdens de weekendafsluiting van de N3 de volgende opties:

  • Volg de omleidingsroute van Rijkswaterstaat (aangegeven met borden) en rijd via de A16 (toerit Dordrecht-Centrum) naar de A15.
  • Bij de Merwedestraat is de op- en afrit van en naar Papendrecht open.
  • Aan de zuidkant van de N3 is Amstelwijck (Laan van Europa) bereikbaar vanaf de A16 en de N217.
  • Verkeer vanuit de Wilgenwende kan zaterdagochtend 5 september vanaf 10.00 uur via de toerit Laan van Nieuw Groenhove over de vluchtstrook van de N3 naar de A16 rijden.

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet bereikbaar via de N3. U kunt via de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg bij het ziekenhuis komen. Verkeer van buiten Dordrecht gaat via de A16, afslag 21 Dordrecht-Centrum naar het ziekenhuis.

Houd rekening met extra drukte op de weg en check vooraf uw route. Volg het laatste nieuws en de planning van de werkzaamheden aan de N3 op www.n3werkzaamheden.nl.