DORDRECHT - Wie wordt 'De schoonste buurt van Dordrecht'? De komende 8 weken zullen 5 buurten strijden om deze titel. De deelnemende buurten kunnen winnen als er minder zakken afval of grof afval naast de container staan dan in de andere buurten.

Afval naast de containers zorgt namelijk voor een rommelig gezicht. Het kan ook ratten en ander ongedierte aantrekken. We hopen met de wedstrijd de hoeveelheid afval naast de containers te verminderen.

Afvaltellers

Het doel van de wedstrijd is dat er tijdens de wedstrijdperiode geen zakken of grof afval naast de container staan. Het aantal dagen zonder afval naast de container wordt bijgehouden door afvaltellers, naast de ondergrondse containers. Het record aantal dagen zonder afval naast de container telt mee voor de wedstrijd. Zodra er afval naast de container wordt geplaatst wordt de teller weer op 0 dagen gezet. Buurtbewoners hebben 8 weken de tijd om de beste score neer te zetten. De tussenstand houden we bij op dordrecht.nl/deschoonstebuurt.

De gemeente hoopt door de wedstrijd, afval naast de container op een leuke en positieve manier tegen te gaan. En de prijs voor de schoonste buurt? Een schone omgeving natuurlijk!

Buurten

De eerste buurt die strijden om de titel zijn:

  • Tweelingenstraat
  • Giesenstraat
  • Herman Hesse-erf
  • Vrieseweg
  • Cronjéstraat.

Na 8 weken doen 5 nieuwe buurten mee aan de wedstrijd. In totaal zullen er 6 of 7 wedstrijdperiodes plaats vinden.