DORDRECHT - Vanaf 1 september betaal je per minuut in de 5 parkeergarages van de gemeente in en rond het centrum. Dat maakt parkeren in deze parkeergarages voordeliger en dus aantrekkelijker dan parkeren op straat. Het gaat om de parkeergarages: Spuihaven, Veemarkt, Achterom, Energiehuis en Riedijkshaven. Betalen kan vanaf 1 september in deze garages alleen nog met pin en niet meer contant.

Met betalen per minuut betaal je alleen de tijd die je echt parkeert, niet meer voor een vol uur. Zo ben je dus voordeliger uit. De tarieven in de parkeergarages blijven gelijk. Het verschil met parkeren op straat wordt wel groter. Op straat parkeren kost vanaf 1 september € 0,50 tot € 0,90 per uur meer dan in de garages. Zo wil Dordrecht parkeren in parkeergarages nog aantrekkelijker maken.

Alleen pinnen
Vanaf 1 september kun je in de parkeergarages van de gemeente alleen pinnen en niet meer met contant geld betalen. De meeste betalingen gebeuren op dit moment al met pin. Met alleen betalen met pin bespaart de stad veel kosten. Bovendien is het veiliger en is het bijvullen en legen van de automaten niet meer nodig.

Leefbare binnenstad
Dordrecht is volop in ontwikkeling. Er komen duizenden woningen en banen bij. En dus ook meer vervoer in de stad. Dat kan niet allemaal met de auto. Daarom zetten we sterk in op openbaar vervoer, fiets, wandelen en deelmobiliteit. Natuurlijk heeft ook de auto zijn plek. Bezoekers die met de auto naar het centrum komen, willen we verleiden om in de parkeergarages te parkeren. Dat helpt om de binnenstad leefbaar, bereikbaar en autoluw te houden.

Visstraat en Drievriendenhof
De parkeergarages Visstraat en Drievriendenhof zijn geen eigendom van de gemeente. De eigenaren van deze garages bepalen zelf hun tarieven en manieren van betalen.