DORDRECHT - Op 1 september 2020 gaat het betaald parkeren in het gebied Groenedijk – Noordendijk – Oranjelaan in. Dat geldt ook voor het gebied Nagtegaalplaats - Dr. L.L. Zamenhoflaan. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wilt u binnen deze tijden parkeren, dan heeft u een parkeervergunning voor sector G nodig. Bezoekers betalen parkeergeld. In beide gebieden hebben bewoners gevraagd om betaald parkeren in te voeren.


Bewoners hebben schriftelijke informatie (pdf) ontvangen over betaald parkeren.. Ook heeft de gemeente in augustus informatiebijeenkomsten gehouden. Daar hebben we onder andere uitgelegd hoe je een parkeervergunning aanvraagt en hoe bezoek voor een lager tarief kan parkeren. Op straat hebben we parkeervakken aangelegd, borden neergezet en parkeerautomaten geplaatst. In de nieuwe sectorindeling (pdf) ziet u in welke straten betaald parkeren en vergunningparkeren geldt.

Draagvlak
We voeren het betaald parkeren in op verzoek van bewoners. Zij ervaren parkeerproblemen. In hun buurt hebben ze handtekeningen verzameld die hun verzoek aan de gemeente ondersteunen. De gemeente heeft daarna een enquête gehouden onder buurtbewoners. Zij konden aangeven of ze voor of tegen betaald parkeren zijn. In beide buurten stemden de meeste mensen voor invoering van betaald parkeren. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten om betaald parkeren in te voeren. Dit gaat op 1 september 2020 in.

Meer informatie
Meer informatie over betaald parkeren vindt u op de pagina Parkeren in de stad.