DORDRECHT - Rijkswaterstaat werkt in mei 2 weekenden aan de A16 richting Breda. De weg is dan dicht tussen oprit (21) Dordrecht-Centrum en knooppunt Klaverpolder. Het gaat om: vrijdag 8 mei tot maandag 11 mei en van vrijdag 15 mei tot maandag 18 mei. Beide weekenden start het werk op vrijdag om 20.00 uur en duurt tot maandag 5.00 uur.


Tijdens het werk zijn de verzorgingsplaats De Zuidpunt en het tankstation afgesloten. Dit geldt ook voor oprit (21) Dordrecht-Centrum en op- en afrit (20) ’s Gravendeel richting Breda.

Hoe rijdt u om?

De omleidingen staan aangegeven met borden.

• Verkeer vanuit Rotterdam richting Dordrecht kan tot Dordrecht-Centrum rijden.
De bedrijventerreinen zijn vanaf daar bereikbaar via de Mijlweg en de Rijksstraatweg.
• Verkeer richting Breda rijdt om via de A15 en A27
• Verkeer richting Antwerpen rijdt om via de A29
• Verkeer vanuit de Kiltunnel richting Breda rijdt om via de N3, A15 en A27.
• Vanuit Dordrecht richting Breda rijden kan via de N3, A15 en A27.

Fietsbrug Amstelwijck

De fietsbrug Amstelwijck is van vrijdag 8 mei 19.00 uur tot zaterdag 9 mei 23.59 uur afgesloten. Verkeersregelaars leiden fietsers om. Zij staan aan beide zijden van de brug. De Simon de Danserweg is tijdens het werk nog afgesloten. Dit betekent dat de omleidingsroute voor fietsers een stukje langer is. Met de fiets de A16 oversteken kan bij de fietsbrug tegenover de Gamma. Of via de tunnel bij de Wieldrechtse Zeedijk.

Weten hoe druk het verkeer is in en rond Dordrecht? Op Dordrechtonderweg.nl ziet u de actuele situatie. Ook vindt u daar meer informatie over omleidingen.