MEDEMBLIK - Het oorlogsmuseum in Medemblik is meer dan alleen een museum. Wat begon als een educatief centrum om kinderen op spelenderwijs iets bij te leren over de Tweede Wereldoorlog, is uitgegroeid tot een museum met meerdere faciliteiten.


Het museum begon als een educatief centrum dat kinderen op een interactieve manier iets wilde leren over de Tweede Wereldoorlog. In plaats van langs bordjes te lopen en teksten te lezen, werd het escape-room concept bedacht. Hoewel het geen echte escape room is, moeten kinderen opdrachten voltooien en zo ervaren hoe het was om te leven in de Tweede Wereldoorlog.

Het museum heeft twee exposities: de militaire en de burgerlijke kant. Bezoekers kunnen deze op traditionele wijze bekijken en de verhalen lezen. Maar om de verhaallijn echt goed mee te krijgen, raden wij aan om een van de twee Experience tours te beleven. Een tour duurt twee uur en bezoekers kunnen een tijdslot kiezen. Na de tour kunnen bezoekers de rest van de dag door het hele museum lopen.

Naast de tours zijn er nog tal van activiteiten, ook buiten het museum. Zo kunnen bezoekers meerijden met een legertruck, een workshop bijwonen en zijn er het hele jaar door verschillende evenementen. Het oorlogsmuseum is ook een geschikte locatie voor (bedrijfs)uitjes.

Met het oorlogsmuseum in Medemblik krijgen bezoekers een bijzonder kijkje in het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het interactieve aspect zorgt ervoor dat de geschiedenis op een boeiende en informatieve manier wordt overgebracht.


Winactie
Wij werden bij het museum zelfs zo hartelijk ontvangen dat wij 2x2 toegangskaartjes voor het museum mogen weggeven! Altijd al een keer naar het Oorlogsmuseum willen gaan? Dit is je kans!
Wat moet je doen?
✅ Like onze post op Facebook of Instagram
✅ Zorg dat je ons (regiodagbladen en oorlogsmuseum) op social media volgt
✅ Deel het bericht (via je verhaal) en tag Oorlogsmuseum en Regiodagbladen
Wie weet maak jij dan kans op 2 toegangskaartjes! Op donderdag 25 mei maken we de winnaars bekend via onze social media kanalen en sturen we je een privébericht.

Succes!