NEDERLAND - Het was een zonnige zondagmiddag toen ik samen met mijn team de straten van Haarlem betrad, klaar om de uitdaging van 'Escape the City' aan te gaan. Deze citygame, ontwikkeld door City Adventures, biedt een unieke mix van raadsels, avontuur en een race tegen de klok in een stad of dorp naar keuze.


Direct na aankoop van het spel konden we beginnen, gewapend met onze smartphones en een gezonde dosis competitieve geest. Deze Escape the City Tour is een zogenoemde outdoor escape game ontworpen voor teams van 2 tot 6 personen, waardoor het geschikt is voor zowel kleinere groepen vrienden of familie als voor grotere bedrijfsuitjes of feestjes.

Het doel van het spel is eenvoudig: bevrijd zoveel mogelijk gijzelaars die door de beruchte Dr. Crypto op verschillende locaties in virtuele kamers in de stad verstopt zijn. Elke bevrijde gijzelaar levert geld op, en het team dat aan het einde van de anderhalf uur durende speeltijd het meeste geld heeft, wint.

Mijn team en ik begonnen vol enthousiasme aan onze missie, van locatie naar locatie, op zoek naar aanwijzingen en informatie om de codes te kraken en de gijzelaars te bevrijden. De klok tikte onverbiddelijk door, en met elke bevrijde gijzelaar groeide de spanning. Foute antwoorden kostten geld, dus we moesten voorzichtig zijn, maar te langzaam zijn betekende ook het verlies van kostbare tijd en potentieel geld.

Het spel is ingenieus ontworpen en biedt talloze mogelijkheden. Je kiest zelf waar en wanneer je wilt spelen, en als het weer tegenwerkt, kun je eenvoudig een andere dag of tijd kiezen. Ook de voorbereiding is een fluitje van een cent. Na aankoop ontvang je digitaal de instructies en een spelcode, en alles wat je nodig hebt is een smartphone en de gratis app.

Na anderhalf uur kregen we onze scores te zien. Het was een nauwe strijd, maar uiteindelijk kwam er een winnend team uit de bus. De prijsuitreiking was een vrolijke gebeurtenis, compleet met grappige foto’s die tijdens het spel waren genomen.

Mijn team en ik kijken terug op een geweldige middag. Zoals een van mijn teamgenoten opmerkte: "We hebben allemaal erg genoten afgelopen zondag. Wat een leuke en originele manier om de stad eens op een andere manier te ontdekken, want je komt in straatjes waar ik anders nog nooit ben geweest!”

Wat ons betreft is Escape the City heel leuk om te doen. Het biedt niet alleen een spannende en unieke manier om een plaats te verkennen, maar ook een kans om samen te werken, problemen op te lossen en vooral veel plezier te hebben. Dus zoek je nog een leuk uitje? Ik zo zeggen go-for-it!!

Wil je ook graag Escape the City spelen tijdens jullie volgende uitje? Dat kan al voor 47,- per team! Bezoek de website van City Adventures of bel naar 085 065 4537 voor meer informatie.