ALBLASSERDAM - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus vond er een explosie plaats bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam. Er raakte niemand gewond. Op de Merelstraat werd dezelfde nacht een mogelijk explosief veiliggesteld. Politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 1.30 uur was er enorme knal te horen bij een woning aan De Boezem. De schade was groot, maar er is gelukkig niemand gewond geraakt. De woning was door de burgemeester al eerder gesloten. Hulpdiensten waren snel aanwezig. Er is meteen een onderzoek gestart en er zijn sporen veiliggesteld.

Korte tijd later werd bij een woning op de Merelstraat een mogelijk explosief aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit veiliggesteld en op een daarvoor geschikte locatie onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg zijn de bewoners direct naast deze woning elders ondergebracht. Ook deze woning was op last van de burgemeester al gesloten.

Informatie?
Het onderzoek is in volle gang. Daarbij kunnen we de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u iets gezien op De Boezem of Merelstraat vrijdagavond of zaterdag nacht? Heeft u camerabeelden of andere informatie wat van belang is voor het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met agenten? Bel dan de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000.