DORDRECHT - In januari zijn er in korte tijd een aantal branden gesticht in Dordrecht. Mogelijk bestaat er een verband tussen de branden. Wie weet wie hier verantwoordelijk voor is/zijn?


Op zaterdagnacht 23 januari rond 03.30 uur is er een voertuig in brand gestoken op de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. Een week later, in de nacht van 30 januari rond 03.10 uur wordt er een ruit van een woning vernield in diezelfde straat. In diezelfde nacht worden er nóg drie branden gesticht in de wijken Crabbehof en Krispijn, namelijk:

  • Om 03.45 uur op de Troelstraweg waarbij een kinderwagen in brand is gestoken.
  • Om 04.05 uur aan de Van Bosseplantsoen waarbij een scooter in brand is gestoken.
  • Om 04.15 uur aan de Jacob Marisstraat waarbij ook een scooter in brand is gestoken. De scooter stond tegen een woning aan waarbij de woning ook vlam heeft gevat. Door hulp van omstanders konden de bewoners nog maar net aan ontsnappen aan de brand van hun huis. Deze omstanders zijn daarom dan ook beloond voor hun heldendaad!

De politie vermoedt dat de brandstichtingen met elkaar te maken hebben. Wie weet wie hier verantwoordelijk voor is of zijn?

We komen graag in contact met u als u informatie voor ons heeft. U kunt dan bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.