DORDRECHT - Twee onbekende daders hebben op 11 september in Dordrecht een man en vrouw overvallen. De daders lieten een fiets achter. De politie zoekt getuigen en hoopt dat iemand deze bijzondere fiets herkent.


Op vrijdag 11 sept 2020 omstreeks 22.30 vindt een beroving met een mes plaats nabij de kruising Troelstraweg / de Visserstraat Dordrecht. De twee verdachten met mondkapje fietsen elk op een fiets en rijden de slachtoffers, een man en vrouw voorbij. Ze zetten hun fietsen op de stoep, waarna degene met een rode trui of vest met capuchon een mes pakt en hiermee de slachtoffers bedreigt. Hij gaat het gevecht aan en slaat de man op zijn hoofd. Hij gaat na de beroving op zijn fiets weg met de handtas van de vrouw. De ander gaat er rennend vandoor en laat zijn fiets staan.

Signalement
Man 1: donkere huidskleur, ongeveer 1.75 lang, rood vest/trui met capuchon, blauw mondkapje, sprak Engels, maar met Afrikaans accent, petje donker van kleur, effen kleur geen letters, breed gespierd postuur
Man 2:: donkere huidskleur, ongeveer 1.75 lang, donkerblauwe jas, op de jas zat een capuchon die hij op had, tenger postuur.Wie herkent de fiets en weet wie er op rijdt? Opvallend rode snelbinders en een niet bijpassend rekje voor op de fiets.

Bel de politie
Wie de beroving heeft zien gebeuren of de daders er voor of erna heeft gezien, wordt gevraagd met de politie te bellen. Ook andere informatie die de politie helpt in het onderzoek is van harte welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht. Of vul onderstaand tipformulier in. Blijft u liever anoniem? Bel dan met M: 0800-7000.