ALBLASSERDAM - Maandagmorgen vroeg is de zendmast aan de Hooftmanlaan in brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte. Heeft u informatie? Bel 0900-8844.

Rond 5 voor half 5 meldde een oplettende burger dat de zendmast in de brand stond. Gealarmeerde brandweer wist de brandhaard snel te blussen. Agenten stelden in de directe omgeving direct een onderzoek in en de Forensische Opsporing verrichtte een sporenonderzoek.

Met behulp van camerabeelden en een buurtonderzoek blijkt dat de verdachte gekleed was in een witte overal. Hij kwam lopend vanuit de richting van de Akkerwinde en liep rechtstreeks naar de zendmast. Nadat de zendmast in brand was gestoken liep de verdachte weer via dezelfde route terug.

Ondanks het feit dat de rechercheurs al in het bezit zijn van camerabeelden, zijn zij nog steeds opzoek naar overige getuigen of beeldmateriaal. Heeft u informatie of beelden belt u dan met 0900-8844. Anoniem kan via M 0800-7000 of via het tipformulier.

Heeft u beelden van, bv. een slimme deurbel, en u heeft deze nog niet gedeeld met de politie kunt u deze uploaden via de website van de politie.