ZWIJNDRECHT - De 49-jarige verdachte van het schietincident op zaterdag 21 januari in Zwijndrecht blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. De man schoot bij een druk winkelcentrum op klaarlichte dag zijn ex-schoonmoeder dood. Zijn ex-partner raakte bij het incident zeer ernstig gewond.

De man wist een aantal weken uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk kon hij door een speciale eenheid op zaterdag 25 februari in Schiedam worden aangehouden. De Rotterdamse recherche heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie veel capaciteit en diverse opsporingsmiddelen ingezet om de verdachte te kunnen arresteren. Zo werden er onder andere observatieteams ingezet, telefoons afgeluisterd en werden op grote schaal camerabeelden bekeken. Ook vonden er op diverse adressen invallen plaats en werd meerdere malen aandacht voor de zaak gevraagd in de opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.

Beloning

De hoofdofficier van justitie van het Rotterdamse parket loofde daarnaast een beloning uit van 30.000 euro voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de verdachte. En die beloning wordt uitgekeerd. Twee tipgevers kwamen met informatie die zeer waardevol bleek te zijn voor het onderzoeksteam. Daarom is besloten dat beiden een deel van de beloning uitgekeerd krijgen. Inmiddels zijn deze personen hiervan op de hoogte gebracht. Omwille van de privacy en de veiligheid van deze tipgevers kan hier verder geen verdere informatie over worden gegeven.

Onderzoek niet klaar

De politie en het OM zijn ondertussen nog volop bezig met het onderzoek, ook nu de verdachte vastzit. De focus ligt nu nog meer op het in kaart brengen van de gebeurtenissen en op personen die de verdachte tijdens zijn vlucht hebben geholpen om uit handen van justitie te blijven.