ALBLASSERDAM - Dinsdagochtend hielden agenten twee Alblasserdammers van 17 en 18 jaar aan in hun woningen aan de Blokweerweg en de Rembrandtlaan. De 17-jarige wordt verdacht van onder andere het verlaten van een plaats ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs. De 18-jarige is aangehouden voor wapenbezit en drugshandel. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal onderzoek doen naar de handel in vapes door de 17-jarige.


Agenten zagen vrijdag 1 maart hoe vanuit een auto gedeald werd. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar die ging er vandoor. Na een korte achtervolging kwam de auto op de Resedastraat tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De inzittenden gingen er te voet vandoor. Het onderzoek leidde al snel naar de 17-jarige bestuurder en een van de inzittenden. Dinsdagochtend werden zij in hun woning aangehouden.

In de woning van de 17-jarige aan de Blokweerweg werden honderden vapes aangetroffen. De verkoop van vapes is aan strenge regels gebonden. De NVWA zal hier verder onderzoek naar doen. De jongen is aangehouden op verdenking van roekeloos rijgedrag, het verlaten van een plaats ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs.

In de woning van de 18-jarige Alblasserdammer werden twee vuurwapens gevonden, munitie en een handelshoeveelheid drugs.

Beide mannen zitten nog vast.