DORDRECHT - Dankzij zeer oplettende getuigen en snel handelen van verschillende politiediensten, zijn donderdagochtend vijf mannen uit Amsterdam aangehouden voor een plofkraak op het Van Eesterenplein in Dordrecht. De mannen zijn tussen de 18-, 19-, 21- en 26 jaar oud, en worden vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Rechercheurs zijn bezig met huiszoekingen bij de vijf verdachten.


Aanhoudingen

In de nacht van woensdag op donderdag om 03.20 uur werd een geldautomaat opgeblazen. Door getuigen werden een scooter met twee personen en een auto gezien. Zij belden snel de politie en dat heeft er toe geleid dat er snel na de kraak drie auto’s werden gecontroleerd op de A15, de N3 en in de directe omgeving van de N3. In de auto's zaten totaal vijf personen. Zij zijn aangehouden als verdachten van de plofkraak. De auto’s zijn in beslag genomen. Vandaag worden de vijf voorgeleid. De rechercheurs zijn momenteel bezig met huiszoekingen bij de vijf verdachten.

Filmpje over de aanhoudingen en zoektocht naar de scooter:
https://youtu.be/1sd35SWUdhw

Forensische Opsporing

De plofkraak veroorzaakte veel schade maar gelukkig hoefden er dit keer geen woningen te worden ontruimd. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek aan de automaat en wordt daarbij geholpen door een TEV-medewerker (explosieven).

Verhoren

Vandaag vinden de verhoren plaats van de verdachten en er zal uiteraard worden gekeken of er een verband is met eerdere plofkraken.

De politie is ook nog op zoek naar de scooter die bij de plofkraak werd gebruikt. Als iemand informatie heeft over de scooter die mogelijke gebruikt is bij de plofkraak, meld dat dan svp bij de politie op telefoonnummer 0900-8844.