DORDRECHT - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op 1 augustus in hun eigen woonplaats aangehouden. Ze reden in een gestolen auto en gingen er bij het zien van een politieauto direct als een gekken vandoor.


De 17-jarige bestuurder aarzelde geen moment toen hij om 18.20 uur een politieauto van de Landelijke Eenheid in Dordrecht zag. Hij botste tegen de politieauto aan en reed er vervolgens met zijn bijrijder er als een dolle vandoor.

Op de Merwedestraat haalde hij met gemak een snelheid van meer dan 100 km/uur en reed bijna een bromfietser aan. Op Bankastraat ramde de bestuurder opnieuw een geparkeerde auto en reed verder, maar op de Ceramstraat verloor hij de macht over het stuur en botste voor de derde keer tegen een auto. De mannen renden nog wel weg, maar kwamen niet ver. Agenten hielden hen in de directe omgeving aan, met hulp van omstanders die de agenten vertelden waar de verdachten waren heen gevlucht.

Bij geen van de aanrijdingen raakte iemand gewond. De bijrijder werd aangehouden voor heling van de gestolen auto. De bestuurder ook, maar hij had een mes en drugs bij zichen hij kreeg er dus twee verdenkingen bij. Beiden zitten vast.