HEINENOORD - De politie heeft op donderdag 29 juni twee mannen aangehouden tijdens een integrale controle op een bedrijventerrein met garageboxen in Heinenoord. Het gaat om een 18-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Den Haag. Ze worden verdacht van witwassen, vuurwapenbezit en het bezitten van en de handel in verdovende middelen.


Op donderdag 29 juni vond er een integrale controle plaats op een bedrijventerrein met garageboxen in Heinenoord. De controle werd georganiseerd door de gemeente Hoeksche Waard, de Douane, de Omgevingsdienst ZHZ, de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam en de politie. Tijdens de controle trokken twee opvallende voertuigen die geparkeerd stonden op het terrein de aandacht van agenten. Uit onderzoek van agenten bleek dat de mannen te linken waren aan een garagebox. Tijdens de doorzoeking van deze garagebox werden onder andere een vuurwapen, een grote hoeveelheid contant geld, een geldtelmachine en drugs aangetroffen. Hierop zijn de twee mannen, een 18-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Den Haag, aangehouden. Beide verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat ze twee weken langer vast blijven zitten. Het onderzoek loopt.


Doel van de integrale controle

De afgelopen jaren worden bij controles van opslagruimtes regelmatig verboden gevaarlijke goederen aangetroffen, zoals explosieven, vuurwapens en/of grondstoffen voor (de productie van) drugs. Met een preventieve integrale controle wordt meer inzicht verkregen in waar de garageboxen voor gebruikt worden en probeert de politie en haar partners ondermijning tegen te gaan.