DORDRECHT - De politie heeft op 13 juli twee mannen van 19 jaar uit Dordrecht in hun woonplaats aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de diefstal van telefoons vanuit een middelbare school in Dordrecht op 1 februari jl.

Op die bewuste maandag maakten tientallen scholieren in de aula van de school een toets; hun telefoons hadden ze vooraf ingeleverd. Deze mobieltjes werden in een bak verzameld die bij de uitgang van de aula werd neergezet. Een onbekende man nam de bak met telefoons tijdens de toets mee en dupeerde daarmee tientallen scholieren. Enkele telefoons werden wel teruggevonden, maar het merendeel is tot op de dag van vandaag verdwenen.

De recherche van het district Zuid-Holland-Zuid startte direct een onderzoek dat op 1 februari al leidde tot de aanhouding van een (toen) 17-jarige verdachte uit Dordrecht. Deze jongen werd een dag later heengezonden, maar blijft verdachte. Vanaf het begin was echter duidelijk dat bij de diefstal méér personen betrokken waren en de recherche zette het onderzoek dan ook voort en dat leidde naar de beide verdachten.

Tips na aanleiding van Bureau Rijnmond
Bureau Rijnmond besteedde op 6 mei aandacht aan de diefstal. Met succes, want één van de kijkers herkende een van de mannen op de beelden die toen van de daders werden getoond