BREDA - Vandaag is tegen de verdachte van de dodelijke steekpartij Prinsenkade Breda 12 jaar cel geëist. De man stak op een uitgaansavond in op een jonge Dordtenaar die ter plekke overleed.


Rond vier uur ’s nachts op 4 november 2018 werd eerst een andere Dordtenaar door verdachte verwond, vermoedelijk met het slaan met de botte kant van hetzelfde steekwapen als later het andere slachtoffer mee wordt gestoken. Deze jongeman en het latere slachtoffer kwamen uit Dordrecht om met twee vriendengroepen te stappen in Breda. De gezellige avond eindigde toen een van de mannen uit het niets werd verwond. Vrij snel daarna stak de verdachte een van de andere toegesnelde Dordtenaren neer. Hij raakte dodelijk gewond door één steek met een mes in zijn hartstreek.

Foto
De verdachte werd op aanwijzingen van getuigen door de politie onder een auto in de Middellaan gevonden. Een van de getuigen uit de vriendengroepen kon de politie ter plekke een foto van de man laten zien en een andere Dordtenaar de vluchtroute. Een andere getuige zag vanuit zijn auto de man onder een voertuig duiken. Er werd een bebloed klapmes bij hem aangetroffen en er zat bloed op zijn gezicht.

Verdriet
De familie heeft lang moeten wachten op de inhoudelijke behandeling van de zaak en kampt met veel verdriet om het verlies van hun zoon, broer en vriend. De officier in haar requisitoir: ‘Op vier november is een gat geslagen in het gezin van het slachtoffer. Het is de dag waarop een einde is gekomen aan het leven van een 23-jarige jongeman in de bloei van zijn leven. Een persoon die eigenlijk nooit ruzie zocht, maar altijd sociaal, gemoedelijk en vriendelijk was. Maar juist dat lijkt hem fataal geworden te zijn.’