ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 59-jarige Rotterdammer veroordeeld voor de aanranding van drie jonge meisjes. De man wordt tbs met dwangverpleging opgelegd.


De verdachte heeft op 5 juli 2020 drie minderjarige meisjes betast in Dordrecht, Papendrecht en Alblasserdam. De man was al eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarige meisjes. Hij benaderde zijn drie slachtoffers terwijl zij buiten speelden en betastte hen onverhoeds. Slechts enkele maanden na zijn eerdere behandeling verviel de verdachte opnieuw in grensoverschrijdend gedrag.

De rechtbank acht daarom dat behandelingen in het kader van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf of in het kader van een TBS met voorwaarden niet afdoende om het recidiverisico af te wenden. Daarbij is met name van belang dat de verdachte niet bereid lijkt om aan alle gestelde voorwaarden van ook de door hem gewenste behandeling(en) mee te werken.

De rechtbank is van oordeel dat deze houding van de verdachte in combinatie met het feit dat de verdachte kort na de beëindiging van zijn eerdere TBS-maatregel recidiveert tot niets anders dan de oplegging van een nieuwe terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege kan leiden. Daarnaast wordt aan de verdachte een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 300 dagen opgelegd.