HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen weken hadden inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht regelmatig overlast door vuurwerk. Door de samenwerking tussen politie en gemeente, zijn de overlastmeldingen fors gedaald.

Afgelopen periode kregen we regelmatig meldingen van vuurwerkoverlast in Hendrik-Ido-Ambacht. Met name om en nabij het Baxpark. Naast dat het afsteken van legaal vuurwerk (illegaal vuurwerk mag uiteraard nooit afgestoken worden!) nu nog niet mag, ervaren veel mensen er terecht overlast van. Daarom nemen we de overlastmeldingen altijd serieus. Vanuit de politie hebben we daarom meerdere controles in het park uitgevoerd: lopend, fietsend en met voertuigen, opvallend en onopvallend. Ook hebben we meerdere doorzoekingen gedaan in woningen op zoek naar vuurwerk van jongeren en hebben we gesprekken gehad met deze jongeren en hun ouders. Het aanpakken van de vuurwerkoverlast doen we niet alleen, maar samen met andere organisaties: de gemeente zet BOA’s, jongerenwerkers en straatcoaches in om meer vuurwerkoverlast te voorkomen.

Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat het aantal overlastmeldingen daalde van tientallen meldingen per week naar slechts een paar.

Een mooi resultaat dat we niet hadden kunnen bereiken zonder de meldingen van oplettende burgers! Wil je zelf een (vuurwerkoverlast)melding maken bij de politie? Dit kan via politie.nl of via 0900-8844 (geen spoed) of 112 (wel spoed).