DORDRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat een voormalig commissielid van de gemeente Dordrecht vervolgen voor het lekken van geheime informatie uit een politiek gevoelig dossier.


De informatie uit dit dossier kwam terecht bij de redactie van een onderzoeksprogramma en werd in een televisie-uitzending verwerkt en uitgezonden. Vooraf was de informatie als geheim bestempeld waardoor er niet mee naar buiten getreden mocht worden. Dit was vanwege het feit dat er nog politieke besluitvorming moest volgen.

De burgemeester van Dordrecht deed aangifte vanwege het lekken van deze informatie. Het verstrekken van confidentiële dossierstukken is strafbaar. Raads- en commissieleden leggen voor ze beginnen met hun werk de eed of gelofte af waarbij ze onder andere beloven geheimhouding in acht te nemen.

Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend. Dit heeft mede te maken met het feit dat advocaat van de verdachte heeft aangegeven extra onderzoek te willen laten verrichten. Om die reden kunnen verder ook geen mededelingen worden gedaan.

Het commissielid is inmiddels niet meer actief in de Dordtse politiek.