DORDRECHT - Bij een leegstaande woning aan de Fregatstraat was er maandag op dinsdagnacht 12 december rond 2.30 uur een harde knal te horen. Door de klap, sneuvelde de ruiten. In augustus vond er op hetzelfde adres ook een explosie plaats. Hiervoor werd een 21-jarige man uit Schiedam is na een korte achtervolging aangehouden.

Afgelopen zaterdag vond er een explosie plaats in dezelfde straat. Het is van groot belang dat deze incidenten stoppen: de impact op het veiligheidsgevoel van bewoners in de buurt waarbij de incidenten hebben plaatsgevonden, is groot. Gelukkig raakte tot op heden niemand gewond.

Er wordt volop onderzoek gedaan. Er zijn sporen en camerabeelden veiliggesteld. Op de beelden is te zien dat een man met licht grijze jas met capuchon over zijn hoofd de wijk uit is gerend richting Karel Doormanweg. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden, bijvoorbeeld dashcambeelden danwel videodeurbelbeelden, dan komen we graag met u in contact. Heeft u andere informatie wat ons kan helpen in het onderzoek? Neemt contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

Melden helpt

Agenten zijn extra alert tijdens de surveillance, zowel in uniform als in burger. Er is ook Mobiele Camera Unit geplaatst. Maar bij het voorkomen als het oplossen achteraf spelen ook bewoners een grote rol. Als iemand iets verdachts ziet bel dan direct 112. We komen liever voor niets dan te laat. Wanneer na een incident een getuige zich snel meldt en ons een goed signalement geeft of de juiste vluchtrichting verteld, dan helpt dit ook enorm.

Blijft u liever anoniem bel dan 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat volledig los van de politie en geeft alleen de inhoud van de melding. Niet waar of van wie die melding komt. Zo blijft de tipgever veilig en kunnen wij toch met de tip aan de slag.