ROTTERDAM/NOORDELOOS - Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft vandaag bij verstek 20 jaar cel geëist tegen de voortvluchtige Gerel Palm. Palm wordt verdacht van een dubbele moordpoging op 10 december 2016 in Noordeloos.


Op die bewuste zaterdagavond treffen voorbijgangers in een weiland bij Noordeloos twee zwaargewonde mannen aan. Ze zijn meerdere keren beschoten. Direct wordt een groot onderzoek gestart waar uiteindelijk de 37-jarige Gerel Palm in beeld komt als mogelijke schutter. Zo worden beelden van beveiligingscamera’s bekeken en worden telecom- en reisgegevens veilig gesteld.

Een paar dagen na het schietincident vlucht Palm naar Suriname. Wanneer zijn vriendin naar het Zuid-Amerikaanse land afreist wordt direct contact gezocht met justitie in Paramaribo. Die houden Palm vervolgens aan en hij wordt overgebracht naar de gevangenis in de hoofdstad. Op 17 maart weet hij echter met geweld uit detentie te ontsnappen. Sindsdien is hij voortvluchtig.

‘Palm moet bestraft worden’
De officier van justitie zei vandaag ter zitting dat het een wonder is dat beide slachtoffers het overleefd hebben en dat ondanks de afwezigheid van de verdachte het toch van groot belang is dat het recht zal zegevieren. “Degene die dit op zijn geweten heeft is nog steeds voortvluchtig, maar het kan niet zo zijn dat hij daardoor niet berecht en bestraft wordt voor deze verschrikkelijke dubbele poging tot moord. Vanwege de ernst van de feiten is een gevangenisstraf voor de duur van 20 jaar dan ook gepast.”

Nationale Opsporingslijst
Gerel Palm staat sinds juni 2017 op de Nationale Opsporingslijst. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 30.000 euro voor de gouden tip die leidt tot zijn verblijfplaats. Het OM roept iedereen die informatie heeft over Palm nogmaals met klem op zich te melden bij de politie. Dat kan via nummer 0900-884, via Meld Misdaad Anoniem of via Team Criminele Inlichtingen.