BREDA/DORDRECHT - Zaterdag 20 februari 2021 werd het slachtoffer - een 35-jarige vrouw - zwaargewond gevonden in haar woning in Breda. Hulpdiensten probeerden haar te reanimeren, maar zij overleed ter plekke aan haar verwondingen. Volgens de verdachte was het een noodlottig ongeluk en ging tijdens een ruzie met worsteling het vuurwapen per abuis twee keer af. Het Openbaar Ministerie acht dit verhaal onwaarschijnlijk.


Een dag eerder stuurde de verdachte nog bedreigende appjes naar het slachtoffer, waaronder: “de dag dat ik jouw gezicht zie, zitten er een paar gaten in, dat is beloofd”. Een belofte die hij op 20 februari waarmaakte, aldus het Openbaar Ministerie.

“De verdachte heeft letterlijk en figuurlijk gaten geschoten in de herinneringen aan het slachtoffer,”
officier van justitie

Het onderzoek, waar een reconstructie in de woning onderdeel van uitmaakte, is volgens het OM onomstotelijk bewijs dat het slachtoffer twee keer gericht en op korte afstand is beschoten. De verdachte heeft het slachtoffer vervolgens levenloos achtergelaten. Dat de verdachte geen hulpdiensten heeft ingeschakeld of zich heeft bekommerd over de kinderen die tijdens het delict aanwezig waren in het huis, rekent het OM hem zwaar aan.

De verdachte hoorde tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak op donderdag 20 februari 2022, 18 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging tegen zich eisen wegens moord.