Een 44-jarige man uit Zwijndrecht is eind november aangehouden in een pand aan de Sint Jorisweg in Dordrecht. Hij wordt verdacht van het dealen in harddrugs. De politie kwam de man op het spoor nadat meerdere mensen anoniem hadden gemeld dat er drugs gedeald zou worden op het adres.

Na de Meld Misdaad Anoniem (MMA) meldingen heeft de politie het pand aan de Sint Jorisweg een tijd onopvallend in de gaten te houden. Toen vastgesteld werd dat er inderdaad gedeald werd, greep de politie in en pakte de man op. Tijdens zijn aanhouding gooide de verdachte een zakje weg. Dit werd door agenten teruggevonden en bleek later te gaan om bijna 100 gram cocaïne. De 44-jarige man zit momenteel nog vast en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Het pand van de dealer is na zijn aanhouding ook direct doorzocht. Tijdens de doorzoeking werden onder meer materialen gevonden voor het maken van verdovende middelen.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt!
Uw melding helpt bij de aanpak van criminaliteit. De handel in verdovende middelen heeft altijd een negatieve invloed op de omgeving. Denk aan drugsafval op straat, het ronselen van jongeren uit de buurt voor drugshandel en de invloed van drugscriminelen in een wijk. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat altijd melden bij de politie via 0900 8844. Melden kan ook altijd via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar burgers volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit. Meld Misdaad Anoniem stuurt de tip die zij van een burger hebben gekregen pas door naar de politie, als iemand écht volledig anoniem is.