PAPENDRECHT - De politie heeft op 11 september een 39-jarige man in Papendrecht aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag besloten dat de man 90 dagen langer vast blijft zitten. De man zat tot recent in volledige beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Vanwege het lopende onderzoek kon zijn aanhouding niet eerder worden gedeeld.


De 39-jarige man zou een speciaal softwareprogramma hebben ontwikkeld waarmee hij investeerders flinke winsten beloofde. De ingelegde bedragen, veelal in crypto, werden vermoedelijk niet geïnvesteerd maar gebruikt voor privé-uitgaven en betalingen aan derden. Tot nu toe zijn er meerdere aangiftes binnengekomen, de totale schade loopt in de tonnen. Het OM gaat er vanuit dat alle aangevers de verdachte persoonlijk kenden of via-via.

Online gevaren

Het investeren in en met crypto’s is nog steeds erg populair. Met speculeren kan winst worden behaald maar een gegarandeerd rendement bestaat niet. Als een investering te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat het hoogstwaarschijnlijk ook. Blijf alert, want criminelen willen snel geld verdienen en laten nietsvermoedende investeerders met lege handen achter, iets dat helaas vaker voorkomt.