DORDRECHT - Op 11 september 2020 werd een 86 jarige vrouw uit Dordrecht voor 18.000,00 euro opgelicht. Een van de mannen die geld pint van haar rekening staat op beeld. Wie is hij?


De vrouw werd gebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van een bank. Deze man vertelde aangeefster dat er was geprobeerd geld op te nemen van de bankrekening van het slachtoffer en dat hij haar zou helpen met het beter beveiligen van de bankrekening.

Tijdens dit gesprek van 2,5 uur wist deze man uiteindelijk de inloggegevens en de pincode van het slachtoffer te bemachtigen. Daarnaast liet deze man het slachtoffer de bankpas in een envelop stoppen waarna de envelop werd opgehaald. Er zou een nieuwe bankpas worden opgestuurd.

Nadat de bankpas was opgehaald werd het spaargeld overgemaakt naar de betaalrekening. Vervolgens werd het geld op de bankrekening opgenomen. In totaal werd er op verschillende momenten door 2 mannen in totaal €18.000,00 van de bankrekening van het slachtoffer opgenomen.

De verdachte die op 12 september 2020 tussen 0.10 uur en 0.20 uur bij een pinautomaat aan de Schiedamseweg in Rotterdam totaal voor bijna 7.000 euro van haar rekening haalde, staat goed op beeld. Wie herkent deze man? Neem dan contact op via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Word geen slachtoffer
Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen, daarom is er een voorlichtingscampagne gestart. Praat met ouders en grootouders over de gevaren van babbeltrucs en geef ze deze tips

- De bank nooit via de telefoon om inloggegevens en pincodes zal vragen.
- De bank haalt nooit bankpassen op of vraagt deze terug te sturen.
- Bel bij twijfel, bel altijd zelf de bank om te controleren of het telefoontje wat u zojuist had klopt.

Voor preventietips klik :https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html