DORDRECHT - Op 6 december 2022 werd een hoogbejaard echtpaar uit Dordrecht slachtoffer van oplichting. De slachtoffers werden voor duizenden euro's bestolen. Wie herkent de man die hun rekening plundert?


De smoes die de slachtoffers kregen te horen, is een inmiddels bekend verhaal: een zogenaamde bankmedewerker belde de man van het echtpaar met het verhaal dat onbekenden een fors bedrag van hun rekening wilden afhalen. Gelukkig had de zogenaamde bankmedewerker de rekeningen al geblokkeerd. Alleen de bankpassen moesten nog even ingeleverd worden en daarvoor zou iemand aan de deur komen. Dat gebeurde ook. Een onbekende man kwam kort daarna de pasjes mét de bijbehorende pincodes ophalen.

Bang en verward
Het wrange in dit geval is dat het echtpaar een maand eerder ook al slachtoffer was geworden van dezelfde oplichting. De man en de vrouw waren waren van die vorige ervaring nog maar nauwelijks bekomen. De man van het echtpaar raakte op 6 december bang en verward en dacht oprecht dat er nu wél iets mis was met zijn bankrekening. Hij was niet alleen bang dat er een groot bedrag van zou rekening zou worden afgeschreven, maar ook dat hij daardoor fors in het rood zou komen te staan. Hij twijfelde nog wel of hij de pasjes en de pincodes aan de man aan de deur moest afgeven, maar zogenaamde bankmedewerker droeg kleding in de kleuren van zijn bank. Dat deed het slachtoffer besluiten om toch maar pasjes en codes mee te geven. De man aan de deur was een jonge man, met donker middellang haar, die een nette broek, overhemd en colbertjes droeg. Uiteindelijk werd er voor ruim 5000 euro van zijn rekening afgehaald.

Kapot
Na de eerste keer waren de slachtoffers al ondersteboven, maar na deze tweede keer zijn er helemaal helemaal kapot van. Ze durven niet meer naar buiten, zijn bang als de telefoon gaat en zijn hun vertrouwen in de medemensen kwijt.