DORDRECHT - Op de Savornin Lohamanweg in Dordrecht werd een 76-jarige man bestolen van zijn bankpas. Deze pas werd kort daarvoor met een babbeltruc van hem afhandig gemaakt. De politie zoekt de man die met de pas pint. (Her)kent u hem? Bel de politie!


Op donderdag 17 augustus werd het slachtoffer rond 20.30 uur gebeld door een man die zei van de bank te zijn. Hij vertelde dat er iets is gebeurd met de man zijn rekening, maar dat de ‘bankmedewerker’ hem kon helpen om dit op te lossen. Een half uur later stond er inderdaad iemand voor de deur van het slachtoffer. Deze man overtuigde het slachtoffer ervan om zijn pinpas en pincode aan hem te geven, zogenaamd zodat hij het probleem kon oplossen. Ook vroeg de man nog om wat sieraden van het slachtoffer. Het slachtoffer overhandigde dit.

Pinautomaat
Ongeveer een uur later nam de verdachte op de beelden, met de bankpas van de man geld op bij een pinautomaat aan de Beijerlandselaan in Rotterdam, bij een tankstation aan de Ypenburg in Den Haag en bij een tankstation aan de Vaanweg in Rotterdam.
Pas nadat het slachtoffer bij een bekende zijn verhaal deed, kwam het besef dat hij slachtoffer was geworden van een babbeltruc. De man was bestolen voor bijna 2800 euro. Maar ook qua veiligheidsgevoel heeft dit veel impact op het slachtoffer.

Informatie delen
De man met het petje en baard is degene die met het pasje gepind heeft. De lichtgetinte man is degene die het pasje bij het slachtoffer kwam ophalen.
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.