DORDRECHT - Op woensdagavond 22 januari hield de politie 5 verdachten nabij de A16 in Dordrecht aan op verdenking van witwassen. Bij een drugsactie trof de politie in hun auto een geld bedrag van 17.000 euro aan en een zakje hennep. Het geldbedrag zat verstopt achter een bedieningspaneel.

Tijdens een gezamenlijke Victoractie van de eenheid Rotterdam en de Landelijke Eenheid viel het oog van de politie op een Duitse auto. Deze viel op door zijn snelheid. Het voertuig, met 5 inzittenden, werd hierop meegenomen naar de controleplaats in Dordrecht. Een Victoractie is een actie gericht op drugsrunners en drugstoeristen. De runners brengen de toeristen naar een locatie waar zij drugs kunnen kopen.

Opiumwet

Bij de controle van de auto roken de agenten een wietlucht. De bestuurder verklaarde geen drugs gebruikt te hebben en ook geen drugs bij hem te hebben. De bijrijder bleek echter wel een zakje met een kleine hoeveelheid hennep bij zich te hebben. Genoeg reden voor de politie om de auto te doorzoeken.

Stapels briefgeld

Op zoek naar drugs vonden de agenten, verstopt achter een bedieningspaneel in de middenconsole van de auto, groot geldbedrag aan. Men trof daar drie apart verpakte stappels briefgeld aan met een waarde van 17.000 euro. Hierop zijn alle 5 de inzittenden aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachten, vier mannen en een vrouw, kwamen zowel uit Duitsland als uit Nederland. Hierbij ging het om een 20-jarige vrouw uit Duitsland, een 23-jarige en 25-jarige man uit Duitsland en een 23-jarige en 30-jarige man uit Rotterdam.

De verdachten deden afstand van de 17.000 euro en de aangetroffen hennep. Na betaling van een boete 1700 euro, opgelegd door de Officier van Justitie, werden de verdachten weer heengezonden.