DORDRECHT - Donderdagavond 24 februari rond 22.20 uur is een man zwaar mishandeld door drie mannen bij het BP tankstation aan de Leeuwstraat. De mannen gingen er vandoor en het slachtoffer ging hen achterna. Agenten konden de drie belagers aanhouden. Even later werd er een schietincident gemeld op Rudyard Kipling-Erf in Dordrecht. Mogelijk hebben deze twee incidenten met elkaar te maken. De politie zoekt getuigen.

Om 22.25 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling bij tankstation BP aan de Leeuwstraat in Dordrecht. Daar aangekomen begrepen agenten van getuigen dat de drie verdachten van de mishandeling in de auto waren gestapt en dat het slachtoffer achter deze mannen aan is gereden. Het slachtoffer heeft daarbij meerdere voertuigen geraakt. Even later werd het slachtoffer aangetroffen op de Hellenburg met zwaar letsel en werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De verdachten van de mishandeling, een 23-jarige man, een 19-jarige man en een 17-jarige jongen, alle drie uit Dordrecht, konden even later aangehouden worden. Rond 23.35 uur werd een harde knal gehoord op de Rudyard Kipling-Erf in Dordrecht. Daar werd een huls van een kogel aangetroffen, gelukkig raakte daarbij niemand gewond bij dit schietincident. Mogelijk heeft dit schietincident te maken met de eerdere mishandeling op de Leeuwstraat. De politie is een onderzoek gestart en de aangehouden verdachten worden verhoord.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord op de Leeuwstraat of op de Rudyard Kipling-Erf? Of heeft u camerabeelden? Dan komt de politie graag in contact met u via een van de onderstaande mogelijkheden.