DORDRECHT - Bij een woning aan de Fregatstraat ontplofte in de vroege woensdagochtend een zwaar explosief. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Een 21-jarige man uit Schiedam is na een korte achtervolging aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid.

Even voor 03:30 uur was het raak. Na de explosie was een flinke rookpluim te zien, waarna de enorme schade goed zichtbaar was. Gelukkig raakten de bewoners niet gewond. Zij zijn buiten door hulpverleners opgevangen. Direct na de explosie startten agenten een onderzoek in de omgeving. Daarbij wilden ze de bestuurder van een auto controleren. Die ging er vandoor en na een korte achtervolging werd de man tot stoppen gedwongen in Ridderkerk. De 21-jarige Schiedammer is aangehouden en zit vast.

Getuigen
Er is al met veel mensen gesproken. Om de toedracht goed in kaart te brengen, blijft alle hulp welkom. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden. Dat kan ook anoniem.