GIESSENBURG - Op zaterdag 30 september viel de politie een druglab binnen in Giessenburg. Hier werd een lab aangetroffen en zeven personen die werden aangetroffen in het pand werden direct aangehouden. In het bedrijfspand bevond zich een productielocatie voor het vervaardigen van synthetische drugs.

Na politieonderzoek van de Landelijke Recherche viel de Dienst Speciale Interventies zaterdagochtend omstreeks 0700 uur het bedrijfspand binnen aan de Parallelweg in Giessenburg. In dit pand trof de politie een drugslab aan voor het vervaardigen van synthetische drugs. Zeven personen werden aangetroffen in het pand die werden direct aangehouden. Het gaat het om mannen waarvan vier de Mexicaanse nationaliteit hebben, een man met een Poolse nationaliteit en twee Nederlandse mannen.

In het pand trof de politie honderden liters chemicaliën aan voor het fabriceren van synthetische drugs. Naast de productielijn werd ook nog een slaapvertrek aangetroffen kennelijk om langer dan 1 dag te verblijven.

De burgemeester heeft per direct het pand bestuurlijk gesloten. De mannen zijn aangehouden voor verhoor en hun voorgeleiding zal dinsdag onder regie van het Landelijk Parket bij de rechtbank Oost-Brabant plaatsvinden.