DORDRECHT - De politie heeft dinsdag 7 april op de A16 bij Dordrecht een 24-jarige man uit Zoetermeer aangehouden als verdachte van diefstal c.q. heling van een bestelbus. De bus was opgevallen omdat hij valse kentekenplaten voerde.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen aan het einde van de middag op de A16 ter hoogte van de Drechttunnel een bestelbus rijden. Het viel één van de agenten op dat op de achterste kentekenplaat de echtheidskenmerken ontbraken. De bestuurder kreeg een ‘volgteken’ en op de Rijksstraatweg in Dordrecht werd de bus gecontroleerd.

Chassisnummer
Bij de controle bleek dat op beide kentekenplaten de echtheidskenmerken, zoals een lamineercode, ontbraken. Aan de hand van het chassisnummer van de bus werden de politiesystemen geraadpleegd en toen bleek dat bij deze bus een ander kenteken hoorde en dat de bus sinds de nacht daarvoor in Den Haag als gestolen gemeld stond. De bestuurder werd aangehouden en de bus met de valse kentekenplaten in beslag genomen.

De diefstal wordt verder onderzocht.