DORDRECHT - Maandagavond 20 januari hield de politie op de A16 bij Dordrecht een man aan als verdachte van diefstal of heling en het treffen van voorbereidingshandelingen voor het kweken van hennep. De 33-jarige Albanese man reed in een Duitse bestelauto die als gestolen gesignaleerd stond. In de laadruimte trof de politie diverse apparatuur aan voor een hennepkwekerij.


Op de A16 bij Dordrecht zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een bestelauto rijden met een Duits kenteken. Zij zagen dat het kenteken sinds november als gestolen gesignaleerd stond in Duitsland. Bij de staandehouding van de auto bleek de Albanese man achter het stuur te zitten. De man zou momenteel woonachtig zijn in Noorwegen.

Voorbereidingshandelingen
In de laadruimte van de bestelauto troffen de agenten twee pallets aan met diverse apparatuur. Het ging hierbij om filterbuizen, assimilatielampen, ventilatoren en klimaatregelaars. Van deze spullen is bekend dat deze worden gebruikt om hennep te kweken. Naast deze spullen trof men ook een mobiele telefoon aan die in de navigatiestand stond. Zodoende wisten de agenten dat de bestemming van de verdachte in het Brussels gewest lag.

De verdachte is aangehouden en is samen met de gestolen auto en de lading naar het politiebureau gebracht.