CURACAO - Agenten van het Korps Politie Curaçao hebben op dinsdag 4 juni drie verdachten op Curaçao aangehouden. Het gaat om een 33-jarige vrouw en twee mannen van 22 en 26 jaar. Allen zijn inwoners van Curaçao. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Mike Venema die op vrijdag 5 juli 2019 op de bodem van de Caribische Zee in een pick-up werd aangetroffen.


De 53-jarige Mike woonde voor zijn vermissing in een appartement op de Anasaweg op Curaçao, maar verbleef voor zijn vermissing enige tijd in een woning op het resort Jan Sofat. Na uitgebreid onderzoek gaat de politie uit van een misdrijf. Na overleg met de autoriteiten van Curaçao is besloten om gezamenlijk onderzoek te doen.

Twee verdachten nog vast

Vorige week werden al twee verdachten in Nederland in deze zaak aangehouden. Deze twee verdachten, een 26-jarige vrouw uit Rotterdam en een 24-jarige vrouw uit Zwijndrecht zitten op dit moment nog vast. De 26-jarige verdachte is op Curaçao voorgeleid aan een rechter-commissaris die haar bewaring heeft verlengd. De 24-jarige verdachte wordt deze week op Curaçao aan een rechter-commissaris voorgeleid.

Uitgebreid onderzoek

De aanhoudingen zijn het resultaat van een langdurig onderzoek in nauwe samenwerking tussen de politie van Curaçao en Nederland. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang.

Media-aandacht

In de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht en via sociale media is aandacht gevraagd voor deze zaak. Ook heeft de Peter R. de Vries Foundation in deze zaak een beloning uitgeloofd. De uitgebreide media-aandacht door de Peter R. de Vries Foundation is zeer waardevol gebleken voor het opsporingsonderzoek. Na deze oproepen kreeg de politie meerdere zeer waardevolle tips. De politie werkt zeer regelmatig mee met opsporingsprogramma's van landelijke en regionale omroepen. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij tips zaken op te lossen.